Кондитер

Одна із солодких професій, яку здобувають учні в ліцеї – кондитер.

Старовинне латинське слово”кандидор” означало не солодких справ майстер, як в наші дні, а професійного роздільника страв, що подаються на бенкеті, – мистецтво, якому древні римляни надавали дуже велике значення.

Кондитерське мистецтво виникло і отримало найбільший розвиток в Італії, у Венеції, лише з появою цукру у кінці 15 – початку 16 ст.

Араби – найдревніші кондитери (цукор відомий з 850 року).

В наші дні бути кондитером означає займатися кондитерським мистецтвом, виробляти різні маніпуляції з солодкими стравами.

Хто з нас не любить солодке? Будь-який святковий стіл ніколи не обходиться без торту або якої-небудь випічки. На полицях кондитерських магазинів красуються такі зовні апетитні кондитерські вироби, що навіть якщо людина не голодна, у неї з’являється бажання спробувати цю красу.  Робота кондитерів дуже цікава і творча, адже потрібно так випекти торт, а тим більше його прикрасити, щоб людині дуже захотілося його спробувати. Ось саме тому кожен хороший кондитер повинен мати фантазію і художній смак. Кондитер має бути фізично витривалий, тому що він працює цілий день стоячи. Також у нього має бути певний талант в приготуванні виробів по рецепту, адже усім відомо, що з однакового набору продуктів дві різні хазяйки приготують одну і ту ж страву різну за смаком. У кондитера має бути розвинений тонкий смак і нюх, а також смакова пам’ять. А ще він повинен мати хороший окомір, тому що зазвичай нарізка тістечок з одного великого пласту тіста відбувається на око і тільки потім зважується.

Оволодівай кондитерським мистецтвом у нашому закладі, стань досвідченим кондитером і створюй неперевершені смачні шедеври!