Професія кухаря існує стільки, скільки існує людство: годувати людей завжди було і буде затребуваним заняттям. І хоча кожен з нас в змозі приготувати що-небудь їстівне, перетворити блюдо в шедевр може тільки професійний кухар.
Як зробити кухарське мистецтво справою всього життя, і що потрібно знати, щоб зробити кар’єру кухаря?
Це тільки на перший погляд робота кухаря здається простою, ніби достатньо вивчити потрібні рецепти і робити з їх допомогою весь час одне й те саме. Безумовно, професія кухаря вимагає, щоб професіонал дійсно знав безліч рецептів, але цього недостатньо – він повинен придумувати свої власні!
Крім цього, кухарі повинні знати все про продукти, про способи їх обробки, про терміни і правила зберігання, про технологічні процеси приготування їжі. Але перш за все кухар повинен бути художником, людиною мистецтва – тільки тоді його страви перетворяться на шедеври.
Отримай цю професію в нашому закладі!
Майбутні кухарі вивчатимуть кулінарію, технологію кондитерських виробів, санітарію, гігієну при роботі з продуктами. Викладачі та майстри виробничого навчання навчать учнів готувати всілякі страви: від закусок до гарячих страв, навчать розбиратися, який зовнішній вигляд повинна мати страва, який колір і запах.
Будь-яке теоретичне навчання передбачає практику. Майбутні кухарі проходять практику в закладах громадського харчування: кафе, барах, ресторанах, їдальнях. Практикуючись, учні отримують необхідні навички і набувають досвіду в кухарському мистецтві, придивляються, як працює шеф-кухар закладу.
Якщо ви хочете стати справжнім кухарем, то повинні спочатку вирішити, чи хочете присвятити цьому все життя, тому що мистецтво приготування їжі, як і всяке інше мистецтво, вимагає повної віддачі.